OZNÁMENÍ - neděle 29. října, 30. neděle v mezidobí
Neděle 5. listopadu je 31. neděle v mezidobí

• Dnešní sbírka je určena na provoz a potřeby naší farnosti. Všem dárcům děkujeme.  

• Dnes (29. 10.) odpoledne srdečně zveme děti a rodiče na vršovickou faru na představení loutkového divadla. Na programu je pohádka Honza a dračice Krucajda, začne v 16:30. 

• Dnes je poslední den, kdy můžete na adresu farní kanceláře (kancelar@farnostvrsovice.cz) poslat e-mailem jména zemřelých, za které se budeme modlit při mších 1. a 2. listopadu. Zároveň prosíme o informaci, ve kterém kostele si přejete, aby jména byla přečtena. Případně je také možné nejpozději dnes vložit jména do košíčku v kostele sv. Václava. 

• Ve středu 1. listopadu bude mše svatá se čtením jmen zemřelých od 18 hodin u sv. Václava. Ve čtvrtek 2. listopadu bude mše svatá se čtením jmen zemřelých od 8 hodin u sv. Mikuláše. Po oba dny bude možné při návštěvě kteréhokoli kostela získat plnomocné odpustky pro duše v očistci. Kromě obvyklých podmínek (svátost smíření, sv. přijímaní, modlitba na úmysl Svatého otce) je podmínkou pomodlit se při návštěvě kostela modlitbu Páně a Vyznání víry.  

• V týdnu od 1. do 8. 11. je možné získat plnomocné odpustky pro duše v očistci po splnění obvyklých podmínek (sv. zpověď, sv. přijímaní, modlitba na úmysl Svatého otce), navštíví-li někdo hřbitov a pomodlí se tam třeba jen v duchu za zemřelé. Stejné podmínky k získání odpustků platí i o týden dříve (25.–31. 10.). 

• Ve čtvrtek 2. listopadu od 9 hodin se na faře uskuteční Klub seniorů. O. Artur Matuszek bude hovořit o svém slezském rodišti. 

• Od 5. do 19. listopadu bude v kostele sv. Václava probíhat sbírka oblečení a obuvi pro bližní bez domova.


Z liturgického kalendáře:

Středa 1. listopadu je slavnost Všech svatých.

Čtvrtek 2. listopadu je Vzpomínka na všechny věrné zemřelé.

 

Přejeme všem požehnaný týden.



Události
Archiv
OZNÁMENÍ - neděle 22. října, 29. neděle v mezidobí
Neděle 29. října je 30. neděle v mezidobí