Pozvání na manželské setkání ve Štěkni
ještě přijímáme náhradníky...

Proč jet letos na manželské setkání ve Štěkni?

My jsme se manželského setkání poprvé zúčastnili před 25 lety, když jsme měli dvě malé děti, a přiznám se, že naší primární motivací bylo, že nám někdo bude hlídat děti a budeme mít na sebe trochu čas. Co bude na programu, bylo vedlejší. Dostali jsme ale i něco navíc. Hodně pozitivních podnětů pro naši komunikaci, společné prožívání vztahu spolu i s Bohem, inspiraci od lidí, kteří řešili podobné věci. Poznali jsme se hlouběji s přáteli. Jezdíme stále, i když jsme mezitím změnili farnost, máme dospělé děti a hlídání už nepotřebujeme. Inspirují nás mladé dvojice i ti, kteří jsou spolu ještě déle, než my.

Kdy to bude?

Manželské setkání v klášteře ve Štěkni proběhne od středečního večera 25. 10. do nedělního odpoledne 29. 10.2023.

Není to jen pro mladé rodiny?

Setkání je určeno všem manželským párům v naší farnosti bez rozdílu věku, délky manželství či kvality vztahu.

Jak vypadá program?

Každý den má svůj řád. Mše svatá po ránu je nabídkou, kterou můžeme a nemusíme využít. Pro řadu z nás je hodnotou se vyspat, pro jiné možnost začít den s Pánem Bohem. Následuje snídaně, předání dětí mladým, leč zkušeným, hlídačům, kteří pro ně připravují zajímavý program s ohledem na věk, počasí i probírané téma.

Pak se sejdeme ke zhruba půl hodinovému povídání, které dává dohromady přípravný tým složený z manželských párů a otce Artura. Nejde o žádnou formální přednášku, ani komunikačně psychologické vzdělávání, ale spíš o sdílení vlastní zkušeností s tím, co se nám daří nebo naopak s čím bojujeme.

Pak máme čas zamyslet se sami v tichu nad probíraným tématem, za pomoci připravených otázek, které můžeme, ale nemusíme využít. Následuje možnost sdílet na pokoji s partnerem a popovídat si v klidu o tom, co je pro nás důležité.

Při následném setkání v malých skupinkách tvořených ze tří až čtyřech párů sdílíme to, co je pro nás bezpečné a co může druhé inspirovat. Nebo třeba mlčíme, pokud se nám nechce mluvit. Skupinku řídí pár z přípravného týmu a dbá, aby se každý, kdo chce dostal ke slovu a nikdo nebyl druhými poučován o tom, jak se věcí mají či nemají dělat.

Odpoledne můžeme jít na výlet, sami či s druhými. Nabídka pěkných výletů je vždy součástí programu. Někdy se dělí skupinky s malými dětmi a ostatní.

Večer je buď duchovní nebo společenský program, grilování, možnost si něco spolu zahrát, popovídat si s druhými nebo třeba si jít jen ve dvou na rande do zámecké zahrady. Večer je hlídání opět zajištěno. Pokud jedete s dětmi, budete mít hodnotný čas s nimi i bez nich.

V neděli zakončíme společnou mší svatou s obnovou manželského slibu.

Jaké bude téma letos?

Každý rok máme nějaké téma, ke kterému se volně váží diskuse a sdílení. Letos to bude Jak udržet manželství v kondici.

Pokud se chcete dozvědět víc nebo váháte, zda je to pro vás správná volba, zavolejte nebo napište Alici nebo Vaškovi na tel: 603 524 143 nebo na email: hampl@me.com.

Přihlašovat se můžete u Vládi Jeništy (vladimir.jenista@farnostvrsovice.cz).

Události
Archiv
Bohoslužby na začátku školního roku